Πόλης Μηχανική - Μελέτη,Κατασκευή,Συντήρηση,Διαχείριση Οικοδομικών και Επαγγελματικών Χώρων

 

 polis
ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου η παράταση για τα αυθαίρετα

Οκτάμηνη παράταση στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση δεν θα συνοδεύεται από άλλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα αυθαίρετα, όπως είχε αρχικά διαφανεί. Οι όποιες αλλαγές το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθούν σε μια νέα νομοθετική πρόταση για την αυθαίρετη δόμηση, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι.

 

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι τη λήξη και της τελευταίας τμηματικής προθεσμίας του Ν. 4178/13 για τα αυθαίρετα (στις 8 Φεβρουαρίου). Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος αρχικά επιθυμούσε η πρώτη παράταση του νόμου να συνοδευτεί από κάποιες διαφοροποιήσεις (λ.χ., να θεσπιστούν χαμηλότερα πρόστιμα για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες και κλιμακωτή αύξηση του προστίμου μέχρι τη λήξη της νέας προθεσμίας), τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό, γιατί θα απαιτούσε νομοθετική ρύθμιση, άρα περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, με δεδομένο ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις (όπως η μείωση προστίμων) θα είχαν δημοσιονομικές συνέπειες, έπρεπε να εξασφαλιστεί η συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών και, κατ' επέκταση, της τρόικας. Ετσι, τελικά, επελέγη η λύση μιας «απλής» παράτασης της ρύθμισης, η οποία μπορεί να γίνει με υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ημερομηνία (2 Οκτωβρίου) έχει συμφωνηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη και τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, και αναμένει την υπογραφή του δεύτερου μέσα στις επόμενες ημέρες για να τεθεί σε ισχύ.

 

Την άνοιξη

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστήριζαν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια κάποιες από τις προαναφερθείσες αλλαγές στη διαδικασία νομιμοποίησης και στο ύψος των προστίμων των αυθαιρέτων να νομοθετηθούν την άνοιξη. Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε το υπουργείο θα τις συμπεριλάβει σε μιαν ευρύτερη ρύθμιση για την αυθαίρετη δόμηση, την οποία επεξεργάζεται εδώ και μήνες και εκτιμάται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις για την αυθαίρετη δόμηση (Ν. 4014/11 και 4178/13) είχαν ενταχθεί 902.961 αυθαίρετα, εκ των οποίων τα 293.358 είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Πληροφορίες – Διάφορα

Τρόποι Πληρωμής

amex diners electron
maestro mastercard visa
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

12:58:33

Links

ypeka

LogoSidenor ktirio isomat polmich
mastoremata idanikospiti durostick logo ypeka
renovat logo knauf logo neonenergyprosfora 2 logored
eliniae LOGO-KATS fb-plaisio-logo tee2
3635 logotop Logo HERON GR 01 diaklogo michanikosgr